Стандардна индустријска биографија Хејси Диксија

 

Хејси Дикси је почео са радом у лето 2000. године у плодној Дир Лик Холер долини, у срцу Апалача источног Тенесија, САД. У овој области која је потпуно изолована од спољашњих културних и музичких утицаја, момци су одрасли на традиционалној музици својих предака - на бенџу, виолини, мандолини, акустичној гитари и акустичном басу.


Све ово се изненада променило једно поподне када се један странац сударио колима у један величанствени стари храст на нарочито опасној кривини, коју мештани  називају „Ђавољи лакат“. Нажалост, странац је страдао, али његово наслеђе је наставило да живи! Док су момци претраживали крш у потрази за идентификацијом несрећника, пронашли су неколико плоча, албума групе Еј Си Ди Си. Након што су пустили плоче на старом Едисону Виктороли  78 обртаја по минути, сви су се сложили да су песме поприлично фина кантри музика... и да се Изгубљени аутопут брата Хенка Вилијамса  и овај „Аутопут ка паклу“ Еј Си Ди Сија заиста јесу  потпуно исти пут! А остало је овековечено у историји музике.


Хејси Дикси је издао 15 албума од 2001. године до данас, сачињених од ауторског материјала, као и интепретација претходно изведених дела, продајући преко 600.000 албума широм света.


„Free Your Mind and Your Grass Will Follow“ је најновије издање Хејси Диксија, а снимљено је у Камбријским планинама у надкривеном чардаку.


Хејси Дикси су до сада имали преко 1350 живих наступа у 33 различитој земљи.


Хејси Дикси су признати ствараоци музичког правца Рокграс.


Исечци из медија:


„Лудачки хедонизам Хејсида је уистину освежавајући! ***** (5 звездица)“ - Гардијан


„Хејси Дикси представвља значај планинске музике свему што је рок: енергију, дрт-панк ритмове, хармоније које заносе и основно право да сви бескорисни зајебанти направе пакао суботом увече“ - Анкат


„Ненадмашни музичари са дубоком љубављу и разумевањем динамике модерног рока, али и древне хилбили музике“ – Тајмс


„Уживао сам у овоме и... после вишечасовног истраживања... није добро... феноменално је! – Брајан Меј, Квин


„Ово је одлично! Не могу да дочекам чек за ауторска права!“ - Џин Симонс, Кис